Starax Kennel!

Starax Kennel!

Noomi akut opererad 16/10!

2012Posted by Iréne Wed, November 21, 2012 10:30:46

Fick tyvärr tillbaka Noomi från fodervärden i väldigt dåligt skick hon var faktiskt döende :( Men det var ju inte därför jag fick tillbaka henne, han kunde inte ha kvar henne pga av andra omständigheter.
När jag hämtade hem henne trodde jag inte det var hon, hon sprang inte glatt fram & hälsa på mig som hon brukar utan istället blir jag bemött av den andra hunden.
Jag frågar var e Noomi? Hon ligger på sin plats vid soffan. Jag går fram till vardagsrummet & kallar på henne, hon kommer sakta fram till mig pussar mig & Lizzy för att sedan gå & lägga sig igen.
När vi ska åka kallar jag på henne, ingen Noomi kommer, då säger jag de magiska orden, "Ska Vi Åka Bilen" ok jag får väll resa mig blir svaret, Ni som känner Noomi vet ju själva vilken studsboll hon är & just sån här hon när man säger dessa orden normalt.
Inombords känner jag mig helt skärrad :(

Vi åker hem, släpper ut henne i trädgården där hon dricker en massa vatten för att sedan kräka upp allt.
Vi går in i huset och Kenneth får se henne, SHIT vad hon har åldrats snabbt säger han.
Nää du det är nått som inte står rätt till med henne. dessutom har hon ögoninfektion.
Vi kollar igenom Noomi som helst bara vill sova. Ingen feber, inga flytningar, men jag tycker ändå buken ser tjock ut. Ringer en veterinär som tycker att vi skall lösa ut antibiotika, men det känns på något sätt inte rätt. Jag fortsätter leta på internet om livmodersinfektion. Där hittar jag bland annat att man för gav antibiotika men att det för det mesta inte hjälpte. Och att vissa hundar dött pga av detta.
Jag lyckas se nån lite grönbrun flytning när jag tar med papper & det måste bara vara det.

Vi får åka in akut till Malmö Djursjukhus där vi blir mottagna direkt & efter röntgen kunde man konstatera att det var väldigt bråttom med operation på henne.
De var tvugna att ta en tarmomvridning först sedan var det hennes tur.

Kl. 01.00 på natten så ringer mobilen, Noomi är opererad & de säger att där var
1 ½ Liter var vilket är Väldigt mycket för hennes storlek. WHATT kan ni fatta 1 ½ Liter var likamycket som en Colaflaska helt sjukt.
Jag är väldigt glad att jag fick tillbaka henne i tid, annars hade inte våran lilla Noomi levt! :(
24000kr gick det på , det är då man är glad att man fortfarande har försäkringen skriven på sig själv. För som tur var behövde vi bara betala 8000kr själv med medicinen. Nu är hon kastrerad & får stanna hos oss då hon numera kan gå med hanarna om dagarna! <3

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.