Starax Kennel!

Starax Kennel!

God Jul & Gott Nytt År!

2012Posted by Iréne Mon, January 07, 2013 11:00:33

God Jul & Gott Nytt År önskar vi er alla!

  • Comments(0)//blogg.starax.se/#post42

Noomi akut opererad 16/10!

2012Posted by Iréne Wed, November 21, 2012 10:30:46

Fick tyvärr tillbaka Noomi från fodervärden i väldigt dåligt skick hon var faktiskt döende :( Men det var ju inte därför jag fick tillbaka henne, han kunde inte ha kvar henne pga av andra omständigheter.
När jag hämtade hem henne trodde jag inte det var hon, hon sprang inte glatt fram & hälsa på mig som hon brukar utan istället blir jag bemött av den andra hunden.
Jag frågar var e Noomi? Hon ligger på sin plats vid soffan. Jag går fram till vardagsrummet & kallar på henne, hon kommer sakta fram till mig pussar mig & Lizzy för att sedan gå & lägga sig igen.
När vi ska åka kallar jag på henne, ingen Noomi kommer, då säger jag de magiska orden, "Ska Vi Åka Bilen" ok jag får väll resa mig blir svaret, Ni som känner Noomi vet ju själva vilken studsboll hon är & just sån här hon när man säger dessa orden normalt.
Inombords känner jag mig helt skärrad :(

Vi åker hem, släpper ut henne i trädgården där hon dricker en massa vatten för att sedan kräka upp allt.
Vi går in i huset och Kenneth får se henne, SHIT vad hon har åldrats snabbt säger han.
Nää du det är nått som inte står rätt till med henne. dessutom har hon ögoninfektion.
Vi kollar igenom Noomi som helst bara vill sova. Ingen feber, inga flytningar, men jag tycker ändå buken ser tjock ut. Ringer en veterinär som tycker att vi skall lösa ut antibiotika, men det känns på något sätt inte rätt. Jag fortsätter leta på internet om livmodersinfektion. Där hittar jag bland annat att man för gav antibiotika men att det för det mesta inte hjälpte. Och att vissa hundar dött pga av detta.
Jag lyckas se nån lite grönbrun flytning när jag tar med papper & det måste bara vara det.

Vi får åka in akut till Malmö Djursjukhus där vi blir mottagna direkt & efter röntgen kunde man konstatera att det var väldigt bråttom med operation på henne.
De var tvugna att ta en tarmomvridning först sedan var det hennes tur.

Kl. 01.00 på natten så ringer mobilen, Noomi är opererad & de säger att där var
1 ½ Liter var vilket är Väldigt mycket för hennes storlek. WHATT kan ni fatta 1 ½ Liter var likamycket som en Colaflaska helt sjukt.
Jag är väldigt glad att jag fick tillbaka henne i tid, annars hade inte våran lilla Noomi levt! :(
24000kr gick det på , det är då man är glad att man fortfarande har försäkringen skriven på sig själv. För som tur var behövde vi bara betala 8000kr själv med medicinen. Nu är hon kastrerad & får stanna hos oss då hon numera kan gå med hanarna om dagarna! <3

  • Comments(0)//blogg.starax.se/#post41

Nybro Off Snow 27-28/10!

2012Posted by Iréne Mon, November 05, 2012 10:14:06

Då var det dax för Nybro tävlingen som Kenneth är ansvarig för.
Det innebär att jag själv fick klara mig med hundarna & hålla koll på Lizzy.
Detta var inte helt enkelt kom jag snabbt fram till då jag hade ett barn som inte riktigt ville som jag. Allting blev fel i tidsplaneringen & trots att jag stod så nära start man bara kunde med hundsläpp så kom jag 20-25 sekunder försent till start.
Körde fram stannade snabbt & körde iväg med en himla huvudvärk, det kändes inte alls kul & jag hade absolut ingen ork eller lust till att hjälpa hundarna, vi tog det lugnt helt enkelt.
Väll i mål så tog jag hand om hundarna, tog Demon & rasta honom i med en huvudvärkstablett för snart var det ju dax att springa med Demon.
Demon som normalt sätt brukar kuta iväg i 190, tog det lugnt när jag fick ner han i varv & det blev en mjuk start & han sprang fokuserat hela vägen vilket var Riktigt Riktigt kul , han räddade min dag & genast blev jag på bättre humör :

Efter lite lugn & ro & mat i kroppen var det då dags för barnklassen, Lizzy skulle tävla för första gången med 2 hundar, Galant & Demon med Kenneth på vagnen med såklart.
Man kan säga att hon var taggad :) Hon var verkligen stolt efter målgång:)

Andra dagen fick jag hjälp av Kenneth eftersom jag behöver mina rutiner för att allt skall gå bra i förberedelserna.
Allt gick bra, jag var lugn & kom iväg i tid, idag vart det riktigt kul & köra & tiden blev såklart bättre än gårdagens.

Demon var lite ofukuserad idag , men sprang på bra ändå.
Resultatet för helgen blev: Silver i Cani Crossen med Demon & ett Brons för 4 Spannet med dom vanliga Takotna,Safety, Ice & Dite :)

Jag & Lizzy tog en runda med Demon & Galant för skoj skull på söndagen & jag kan säga att detta barn är inte rädd för farter, skall bli kul & se om hon vill fortsätta i mammas spår sen när hon är äldre :)


  • Comments(0)//blogg.starax.se/#post40

Barmarks SM 6-7 Oktober!

2012Posted by Iréne Tue, October 16, 2012 11:54:50

SM idag, hundarna gick felfritt idag o jag tyckte de var riktigt på G o gallopera på bra, tyvärr orka jag inte springa så fort i alla backarna men kämpa på så gott jag kunde. Kändes som en supr runda och jag är väldigt nöjd med hundarna idag :-) tyvärr var inte tiden så bra som jag trodde. Det kändes mycket bättre än så. Men men huvudsaken är att dom gick bra, o jämfört med tävlingen förra helgen ...
Så gick dom som en dröm idag :-)


Jag startade även i canicross(springa med hund) med Demon han var riktigt på G! Men fick bajsstopp tidigt, efter en stund kommer en lösspringande hund förbi, det visar sig att tjejen bakom mig tappat hunden. Jag lyckas fånga hunden o väntar på att hon ska springa o hämta hunden hos mig. Demon som inte gillar andra hundar hanterar det bra ändå måste jag säga. Vi fortsätter framåt o det går bra resten av banan. Vi ligger 4:a av 8 efter dag 1. Hoppas på felfri runda med Demon imorgon:-) och hoppas att 4 spannet har ork kvar imorgon o e lika taggade som idag. Det har verkligen varit kul o köra o jag upplevde banan bättre när jag körde än när jag gick banan igår :-) Nu laddar vi batterierna inför morgondagen.

Dag 2, Sm avklarat, 4spannet var trötta idag o blev en del trassel. Bromsarna tog inte i gjutjan i nerförsbacken o höll på o köra på Ice, men detgick bra. Vi behöll vår placering näst sist. Sprang med Demon o han stack som en raket i starten o jag kunde inget annat än att springa med puhh, rundan idag gick felfritt, inga lösspringande hundar, vi kämpade som bara den. Tyvärr halkade vi ner på en 5 plats pga 7 sekunder. Men säger grattis till Malin Granqvist som kämpade så bra idag o sprang om mig i placeringen :-) Stort Grattis till alla vänner som kämpat så väll :-) Ses snart igen!

  • Comments(0)//blogg.starax.se/#post39

Då var säsongen igång!

2012Posted by Iréne Mon, October 01, 2012 11:29:01

Då har barmarkssäsongen dragit igång och vi har hunnit vara på träningstävling & en dragträff i Ullstorp,
Och I helgen var vi & Jenny O. med familj & ställde ut hundar i Arboga för att sedan köra vidare till Borlänge & tävla säsongens första barmarkstävling.

Utställningen gick hyfsat Ice fick CK & de övriga Exellent utom Dite som för dagen var en naken husky & fick Very Good. Tack för hjälpen Fillippa & Annika :)

Lizzy ställde Takotna i barn med hund och vann fina priser :)

Även Starax Gizmo var på plats för sin första utställning & fick excellent :)
Bild kommer snart på han!

Efter utställningen var det dax att bege sig till Ludvika där vi skulle övernatta hos Håkan & Annika (Kentas släktingar) för att ladda upp batterierna till morgon dagen.
Tack snälla för all hjälp :)

Barmarkstävlingen gick väll inte riktigt bra kan man väll säga!
Jag skulle starta i 2 klasser 4RC & CW, mellan mina starter hade jag ca 20 minuter.

Först ut var jag med 4 spannet, vilket tyvärr av omständigheterna innan start blev fel placerade hundar så Ice tryckte ut Dite så långt hon bara kunde.
Stannade spannet i en backe & skiftade snabbt plats på dom.
Takotna är inte riktigt koncentrerad idag märker jag snabbt.
Vidare in på varvningsbanan kommer Jan ikapp mig jag hänger på en bit.
Men i publikkurvan får Takotna syn på en hund som hon vill fram till & vänder hela spannet ditåt. Detta brukar inte vara något problem för oss , men allt kan hända.
Jag får rätt på hundarna men strax därefter kommer en stor vattenpöl som alla 4 dyker ner i bokstavligt talat. Snacka om heltrassel :( När jag tror att jag trasslat ut dom så e dom fortfarande trasslade. Jaja tänker jag & kör vidare efter att de äntligen är uttrasslade, ska något hända så är det väll likabra att ta allt på en & samma tävling :)

Vi lyckas ta oss i mål till slut , men som ni kanske förstår så är ju inte tiden den bästa, men som sagt det är säsongens första tävling & JA SM är knappt en vecka bort.

När jag kommit i mål tar jag Safety & springer & byter om till midjebälte för nu är det dags att springa rundan om nägra minuter.

Pussst & stöön jag känner mig kräkfärdig redan innan start , men jag ger mig inte så lätt. Runt skall jag ta mig om jag så skall gå runt! Safety kommer igång efter en stund och vill gärna gallopera men jag orkar inte så snabbt.
Jag tycker jag hänger på de andra rätt sålänge men när backarna kommer så börjar orken tryta. Malin G.kommer förbi mig & säger några vänliga ord , men jag orkar inte ens svara henne så trött jag e. Tack Malin :)

I mål kommer vi iallafall med mycket hejande, Tack för det :)
Min tanke är skall man orka det här 2 dagar i rad på SM, fast jag ser det positivt för nu har jag sett startlistan & det är ju faktiskt nästan hela 4 h emellan. Borde gå bättre då hoppas jag :)

Jag är iallafall nöjd trots allt, & det var bra spår & kul & testa på varvning för första gången , vilket för mig funkade super, inga problem alls där iallafall :)

Stort Tack till alla som var där & stöttade oss :) Ni är Guld värda :)
Och tack till Jenny & familj en intensiv men väldigt trevlig helg!
Detta får vi göra om tycker jag, funka kanon med hyrbil ju!

Nu laddar vi inför SM nästa helg!

  • Comments(1)//blogg.starax.se/#post38

Starax Kennelträff på lördagen 1/9!

2012Posted by Iréne Wed, August 29, 2012 15:03:28

Hej Allihopa! NU e det Dax! Se hit!

Hoppas allt är bra med er alla!
Visa av er som är med i Starax Gruppen på facebook (Gå gärna med där om du vill se bilder & lägga upp bilder mm) har nog sett att vi planerar att ha en kennelträff i samband med att Skånes Draghundsklubb har sin träff i Höör. Ni har ju även fått mail!
Men för er som inte har sett detta & ni som kanske inte har Starax hund är vällkomna med :)

STARAX KENNELTRÄFF tänkte vi ha redan den 1 September i samband med Skånes Draghundklubbs Träff i Ullstorp/Höör den 1-2 September.
Prova på Dragträff! Med information, föreläsning, och praktisk dragkörning på lördagen.
Vi kommer att ta med oss utrustning & hjälpa er som vill prova på att dra.
Grillar kommer att vara igång på plats , så ta gärna med er något gott att grilla!
Träningstävling på söndagen för dom som vill. 100kr/start.
En mindre kostnad för lördagen ,får snart reda på pris.

Övernattning(om man vill stanna till söndagen): Tälta/Campa på plats kostnadsfritt.
Finns även fåtal rum för ca 400kr/person.
Låter detta intressant så hör gärna av er snarast!
Jag hoppas att vi blir många även om det är kort varsel :)
Vi kommer själva att tälta på plats & vara där från fredag-söndag.

Ha det så bra så hörs vi, sprid gärna till andra intresserade vänner då träffen är för alla!
Hoppas vi ses där!

  • Comments(0)//blogg.starax.se/#post37

Nya Hundgårdar på G! DAG 1

2012Posted by Iréne Tue, July 17, 2012 01:23:27

DAG 1
ÄNTLIGEN var dagen kommen, Vi började på våra nya hundgårdar 15/7 som kommer bli ca 180m2 + hundstallet som det skall bli luckor in & ut ur.
Vi hade en väldigt duktig grävare som hjälpte oss & Kenneth hjälpte till att köra bort jorden med maskin. På 2 timmar var de klara , helt otroligt :)
Sen var det dax att ta bort stora stenar & kraftiga rötter som stack upp.
När det var gjort var det dax att kratta rent & fint. Kanterna fick jämnas till lite extra. Det blev en hel del jord av det som ni ser vilket vissa 4-benta gillade :)


  • Comments(1)//blogg.starax.se/#post36

Hundstallet!

2012Posted by Iréne Tue, July 17, 2012 01:03:06

Den 5 Juli började vi städa det som skall bli det blivande hundstallet.
Kenneth började med att göra en dörr in.
Sen var det dax att börja laga taket , så en massa takpapp fick tas väck, man kan säga att de hade varit noga med spiken!

  • Comments(0)//blogg.starax.se/#post35
Next »