Starax Kennel!

Starax Kennel!

Då var säsongen igång!

2012Posted by Iréne Mon, October 01, 2012 11:29:01

Då har barmarkssäsongen dragit igång och vi har hunnit vara på träningstävling & en dragträff i Ullstorp,
Och I helgen var vi & Jenny O. med familj & ställde ut hundar i Arboga för att sedan köra vidare till Borlänge & tävla säsongens första barmarkstävling.

Utställningen gick hyfsat Ice fick CK & de övriga Exellent utom Dite som för dagen var en naken husky & fick Very Good. Tack för hjälpen Fillippa & Annika :)

Lizzy ställde Takotna i barn med hund och vann fina priser :)

Även Starax Gizmo var på plats för sin första utställning & fick excellent :)
Bild kommer snart på han!

Efter utställningen var det dax att bege sig till Ludvika där vi skulle övernatta hos Håkan & Annika (Kentas släktingar) för att ladda upp batterierna till morgon dagen.
Tack snälla för all hjälp :)

Barmarkstävlingen gick väll inte riktigt bra kan man väll säga!
Jag skulle starta i 2 klasser 4RC & CW, mellan mina starter hade jag ca 20 minuter.

Först ut var jag med 4 spannet, vilket tyvärr av omständigheterna innan start blev fel placerade hundar så Ice tryckte ut Dite så långt hon bara kunde.
Stannade spannet i en backe & skiftade snabbt plats på dom.
Takotna är inte riktigt koncentrerad idag märker jag snabbt.
Vidare in på varvningsbanan kommer Jan ikapp mig jag hänger på en bit.
Men i publikkurvan får Takotna syn på en hund som hon vill fram till & vänder hela spannet ditåt. Detta brukar inte vara något problem för oss , men allt kan hända.
Jag får rätt på hundarna men strax därefter kommer en stor vattenpöl som alla 4 dyker ner i bokstavligt talat. Snacka om heltrassel :( När jag tror att jag trasslat ut dom så e dom fortfarande trasslade. Jaja tänker jag & kör vidare efter att de äntligen är uttrasslade, ska något hända så är det väll likabra att ta allt på en & samma tävling :)

Vi lyckas ta oss i mål till slut , men som ni kanske förstår så är ju inte tiden den bästa, men som sagt det är säsongens första tävling & JA SM är knappt en vecka bort.

När jag kommit i mål tar jag Safety & springer & byter om till midjebälte för nu är det dags att springa rundan om nägra minuter.

Pussst & stöön jag känner mig kräkfärdig redan innan start , men jag ger mig inte så lätt. Runt skall jag ta mig om jag så skall gå runt! Safety kommer igång efter en stund och vill gärna gallopera men jag orkar inte så snabbt.
Jag tycker jag hänger på de andra rätt sålänge men när backarna kommer så börjar orken tryta. Malin G.kommer förbi mig & säger några vänliga ord , men jag orkar inte ens svara henne så trött jag e. Tack Malin :)

I mål kommer vi iallafall med mycket hejande, Tack för det :)
Min tanke är skall man orka det här 2 dagar i rad på SM, fast jag ser det positivt för nu har jag sett startlistan & det är ju faktiskt nästan hela 4 h emellan. Borde gå bättre då hoppas jag :)

Jag är iallafall nöjd trots allt, & det var bra spår & kul & testa på varvning för första gången , vilket för mig funkade super, inga problem alls där iallafall :)

Stort Tack till alla som var där & stöttade oss :) Ni är Guld värda :)
Och tack till Jenny & familj en intensiv men väldigt trevlig helg!
Detta får vi göra om tycker jag, funka kanon med hyrbil ju!

Nu laddar vi inför SM nästa helg!

  • Comments(1)//blogg.starax.se/#post38