Starax Kennel!

Starax Kennel!

En Kråka på kenneln!

2012Posted by Iréne Mon, June 11, 2012 11:00:24

Vi har fårr en ny medlem i flocken!
När vi skulle såga ner ett träd för 2 veckor sedan så visa det sig att boet inte var helt tomt. Utan uthoppande kom det en liten kråkunge (råkunge).
Så som sann djurvänn jag e så var jag ju såklart tvungen att ta hand om den lille stackaren. Vi tog hans bo & satte in i ena boxen i hundsläppet där hade/har han både skydd mot regn & vind.
Jag läste på nätet att de kunde äta uppblött hundmat & kattmat på burk , så nu har ätit det i 2 veckor & blivit riktigt stor.
Redan andra dagen vi hade honom så hoppa han upp i min hand när man satte handen framför honom :).
När vi tagit ut honom ur boxen så har han varit ute & gått & kallar vi på honom så har han följt efter oss.
Lizzy har kört runt med han i sin skottkärra, fågeln är helt orädd, vilket kanske inte är så bra då vi har 8 st 4-benta som gärna skulle vilja ta en mumsbit. Men vi hoppas på att han skall lära sig flyga ordentligt inom kort.
I lördagsmorse när jag kom ut hade han tagit sig ur boxen och gick runt nyfiket & tittade sig omkring, när jag kom ville han dock ha mat & vatten snabbt.
Hela dagen igår har han varit med oss vid vår sida medans vi grävde upp trädrötter mm. På eftermiddagen satte jag fler pinnar till boxen så han skulle kunna ta sig ut ännu lättare, och det hade han verkligen fattat för när jag kom ut & skulle ge han kvällsmat gick han runt på garagetaget & tittade efter de andra kråkorna i luften som kraxade & flög sedan upp i fläderbusken & satte sig där. Kenta fick ta ner han sen så han kunde få mat ,men sen tog vi in han i boxen igen & gick bort en bit för att titta på han utan att han visste att vi var där, snabbt som bara den hoppa han ut & tog sig till träden & hoppade upp gren för gren med lite flaxande. Imorse när jag kom satt han i samma träd fast högt uppe , han kraxade som vanligt efter mat men visste inte hur han skulle ta sig ner. Så jag fick snällt hämta en stege för att ta mig upp till han & nådde honom precis med maten med gaffeln & lyckades få i han lite vatten med. Så nu får jag se om han är kvar när jag kommer hem från jobb, förhoppningsvis lär han sig hitta mat på egen hand.

  • Comments(0)//blogg.starax.se/#post33