Starax Kennel!

Starax Kennel!

SM I BARMARK/God Jul & Gott Nytt ÅR!

2011Posted by Iréne Mon, December 26, 2011 09:09:49

Hej Allihopa!
Jag vet att jag ej varit så aktiv här , men det har sina förklaringar.
Att arrangera ett SM tar på krafterna helt enkelt. Fortfarande är där saker kvar att fixa med SM , som tex. att lägga ut bilder på SM hemsidan mm.
Har ni bilder så maila mig gärna detta!

Iallafall så måste jag STOLT säga att jag & de andra i SM Arrangörsgruppen lyckats väldigt väldigt bra:) samt alla funktionärer som snällt ställde upp :), det blev ett väldigt lyckat SM & vi fick MYCKET beröm för det, kul :)

Hur var det då att arrangera SM I BARMARK 2011?

Efter 6 månaders hårt arbete & långa nätter varje dag,med familj varav Lizzy 2,5år, jobb,hundar som ska tränas & hus så var där inget annat val än att sitta uppe var natt.
Raster & luncher bytes ut till SM jobb istället för att ta det lugnt.
Man betade av på listan hela tiden , men hela tiden kom det nya saker som lades till.
"Ja just det det är ju det med", eller "ja så skulle man kunna göra det ännu bättre"
är några av orden som upprepats sig några gånger.
Att söka sponsorer var ett av de tidskrävande uppgifterna med.
Vi var några stycken som aktivt höll på nästan varenda dag att ringa efter sponsorer
men vi kan stolt meddela att vi fick ihop nästan 50 sponsorer, vilket vi är Väldigt tacksammma för :) Detta gör ju att prisutdelningen blev så mycket roligare med :)
Jag kan rabbla upp hur mycket som helst här , men jag vet att jag sista veckan innan SM började få panik av stress för det var fortfarande massor att fixa, hur skulle vi hinna? Men med ren vilja & ett bra samarbete så lyckades vi precis i tid fixa allt! :)


Tävlingsdagarna kom, 22-23 oktober!
Man var ju väldigt nervös på lördagen , inte för hur mitt tävlande skulle gå utan hur hela tävlingen skulle funka. Skulle tidssystemet funka?skulle funktionärernas byte av nät till andra banor fixas i rätt tid? Vad skulle folk tycka om hela arrangemanget?
Funka allt med veterinären, hann folk veterinärbesiktiga? Skulle banorna vara tillräckligt bra? mm Som ni ser så var där mycket att tänka på o oroa sig för.
Men jag vet inte varför jag gjorde det egentligen, efter första timmarna började jag kunna slappna av lite ,men sen skulle jag ju själv tävla med, som tur var hade jag vänner som kunde hjälpa mig med hundarna & hjälpa mig i starten.
Jag var nog nervös , men tror inte jag kända av det så mycket som i vanliga fall.
Hade ju sovit 4 timmar/natt de senaste dagarna så jag tänkte nog mer att det går som det går, det är mer en bonus att vi får köra :)
Hundarna som jag tävlade med var Dite, Takotna,Safety & Ice.
De gick riktigt bra dag 1, hade dock ett trassel samt trodde hundarna att de var i mål i publikkurvan så de travade sakta fram där, men sedan fortsatte de glatt.
Vi körde om någon som sedan körde om oss igen pga av trassel, men sen körde vi om igen, blir inte bra när man behöver köra om samma flera gånger, man förlorar ju lite tid på det. Men jag lyckades komma ifrån dom & istället fick vi syn på ett annat spann som vi körde ifatt i målgången :) Vi var otroligt nöjda med insatsen,hundarna var forfarande pigga när vi gick & rastade dom & de ville springa mera.
En 5:e plats låg vi på dag 1 av 10 staratande i 4RC. Tid: 13:48
Dag 2 kändes ännu bättre än dag 2 , vi fick inga trassel alls , inga omkörningsproblem i heller. Hundarna var i bra form & galloperade på glatt hela rundan, allt var helt enkelt perfekt :) Trots detta hade vi lite sämre tid än dag 1, 21 sekunder sämre för att vara exakt. Jag var super nöjd & hundarna var fantastiska :) Dock ramlade vi ner en placering pga 1 sekund & slutade som nr 6,
visst är det kul att få bra placering , men inget slår när man är helnöjd med sin & hundarnas insats, när hundarna går så bra att du verkligen inte har något
du skulle kunnat gjort bättre. För mig kom jag & hundarna på en 1:a plats ändå :)

SM:et avslutades med en trevlig prisutdelning med fina priser till alla 1-3 placeringar.
Samt fick alla deltagare diplom & vars en fin SM plakett vilket jag tror många uppskattade!

Med detta vill jag säga
STORT TACK TILL ALLA SOM GJORT DETTA SM:ET MÖJLIGT!

En annan sak vi hunnit med efter SM är att äntligen fått upp staketet runt vår nya
tomt så nu har hundarna äntligen 4000m2 tomt totalt att springa av sig på :)
Invigning för alla starax hundar kommer att ske sen när vi hunnit få lite mer ordning på den tomten.


God Jul & Gott Nytt År :)


  • Comments(0)//blogg.starax.se/#post24